2 bakjes rijpe kleine tomaatjes

2 bakjes rijpe kleine tomaatjes

2 bakjes rijpe kleine tomaatjes staan er op het door Maartje gemaakte boodschappenlijstje. Ik sta in de Lidl en kijk beteuterd naar het enorme aanbod aan tomaten, er liggen frisse, zoete, snack, cherry, red pearl, petit sweet en trostomaten. Maar geen rijpe kleine tomaatjes in een bakje, althans zo worden ze niet genoemd en daar zit ook net de moeilijkheid.

Wanneer is een tomaat rijp? Ik zie alleen maar rode tomaten, die lijken mij in ieder geval allemaal wel rijp. En wat zijn kleine tomaten, ik zie wel kleine, maar ook nog kleiner en ook groter. En dan staat er in de instructie niet eens hoeveel tomaten ik moet hebben, alleen twee bakjes. Ik besluit een hulplijn te bellen, want hier kom ik niet uit. Na kort overleg met Maartje worden het petit sweet tomaatjes.

Er staat nog meer op het lijstje : 2 bak courgette spaghetti. Ik heb echt heel lang gezocht, maar niets gevonden, omdat het 1 april was gevraagd om het om een grap ging, maar het moest toch echt bestaan. Toen ik de platte peterselie (alsof uberhaupt peterselie al niet moeilijk genoeg is), gedroogde rozemarijn (die Sofie vandaag uit het gerecht zat te vissen) en hazelnoten ook niet kon vinden ben ik teleurgesteld naar huis gegaan.

De teleurstelling bij Maartjes was minstens zo groot en het boodschappen doen werd een thema de rest van de dag. We zijn samen teruggegaan naar de winkel en hebben nog best wat kunnen vinden, alleen de courgette spaghetti en hazelnoten niet. Gelukkig mochten cashew noten ook. (zoiets staat nooit op het lijstje).

Ik mocht nog een derde keer terug naar de Lidl want de door mijzelf geheel zelfstandig uitgezochte sinaasappels bleken voor een deel al beschimmeld.

Wouters wijze woorden

Ik blog om de lezer een wijze les mee te geven. In dit geval heb ik een paar dingen geleerd.

  1. Wanneer je iets niet kan vinden, vraag het dan aan iemand die in de winkel werkt.
  2. Wanneer iets niet op voorraad is, probeer het dan in een andere winkel, AH heeft heerlijke courgette spaghetti, deze kan je vinden bij de gekoelde groente.
  3. Heb meer bewondering voor diegene die bij jou thuis bedenkt wat je eet en hier ook meestal een maaltijd van maakt.
  4. Zorg dat je vooraf het boodschappenlijstje doorneemt en vraag waarom mogelijk om foto’s. Ik overweeg serieus om hier een app voor te bouwen.
  5. Tomaten die niet rijp zijn, zijn niet rood, maar groen of oranje.